Tak jsem si pročetla diskusi u článku na hlavní straně (Můj poslední porod) a znovu se mi vkradla do hlavy neodbytná myšlenka - proč tolik žen zde na Rodině neustále dramaticky řeší své porody? Jistě, narození dítěte je zážitek na celý život, ale je normální se i po letech od úspěšně ukončeného porodu vracet k tomu, co kdo během porodu řekl nebo neřekl, udělal nebo neudělal, kde stála uklízečka a kolikrát kdo komu strčil ruku kamsi? Podotýkám, že chápu touhu po přirozeném porodu bez lékařských zásahů, které nejsou nezbytně nutné (sama jsem rodila v CAPu), dokonce jsem ochotna i přiznat, že spousta "alternativek" ví, o čem mluví a nejde jen o fanatické kvokání o něčem, co je zrovna "trendy" (pardon), ale když pak narazím na téma o zlých doktorech, co žerou malé děti, říkám si - zamyslely jste se někdy nad tím, jak mohou sugestivně podané a mnohdy hrubě neobjektivní porod-story působit na těhotnou ženu průměrné či lehce podprůměrné inteligence, navíc smýkanou hormonální nerovnováhou? Nesnáším arogantní lékaře stejně jako arogantní policisty, prodavače nebo stavební dělníky, ale upřímně řečeno, být doktorem a dostat do ruky nějakou zpovykanou hysterku, která díky četbě Rodiny.cz žije v domnění, že po injekci oxytocinu vystřelí dítě přes porodní sál rychlostí světla a přirození se jí promění v trhací kalendář, asi bych měla co dělat a to jsem dost flegmatik. Je fakt takový problém snažit se o věcnost a konstruktivní přístup (např. doporučení, kde a od koho co čekat)? Začínám mít pomalu dojem, že část zdejších matek v životě nic jiného než porodit dítě nedokázaly a budou své porody dramaticky líčit ještě pravnoučatům na smrtelné posteli. Kromě toho v reálu jsem se s tím vůbec nesetkala, a to znám celkem dost žen, které mají děti. Ani jedna z nich přede mnou své porody nerozebírala a pokud se už o nich některá zmínila, rozhodně to nebyla mnohahodinová legenda jako vystřižená z Požíračky mrtvol nebo Černé sanitky... Jsem jediná, komu na místní obsesi z líčení porodních brutalit přijde něco špatně, nebo má podobný názor ještě někdo další?