Tak jsem včera řešila úplnou záhadu. Synek se vrátil ze školy v přírodě, no v tomhle počasí málem od hlavy k patě zatelpaný blátem. Pyžamo patřilo k několika málo věcem, které pobyt v přírodě přežilo víceméně bez úhony. Extra „čisté“ kousky šly do kýble se studenou vodou, aby se odmočily, skutečně jen lehce zašpiněné tmavé prádlo šlo normálně do pračky. Všechny synkovy věci jsem raději prohlížela, jestli nejsou od bláta, včetně domácích (nezašpiněných) tepláků a zmíněného pyžamka.
Pračka dopračkila, já vytahovala prádlo a šla ho věšet. A co jsem nezjistila? Pyžamo má pouze horní díl. Je to záhada. Copak pračka s bytelným těsněním kolem bubnu je schopná „zežrat“ pyžamové kalhoty jedenáctiletého kluka???
Prádlo jsem aspoň třikrát znovu a znovu přebrala, buben pračky třikrát zkontrolovala, i jsem zkontrolovala prádelní koš, jestli jsem kaťata omylem nehodila zpátky, a fakt NIC!!!
No, nejpravděpodobnější varianta asi je ta, že kaťata byla zapomenuta v hotelu. Nicméně JSEM PŘESVĚDČENA, že jsem je před praním měla v ruce a detailně prohlížela stav ušpinění. Tak mám pocit, jestli nějaký mimozemšťan nepotřeboval obléknout a nesebral synovo pyžamo za mými zády z bubnu pračky.
Máte taky nějaké takové nevysvětlitelné záhady ve svém každodenním životě?