Já bych chtěla jen zdůraznit, že každá maminka si přeje pohodový porod s krásnými zážitky a ne každé mamince je to dopřáno.
I já má velmi špatnou vzpomínku na porod (porod 36 h v neskutečných bolestech s podrážděného pánevného nervu, nikdo se tím nezabýval i když jsem bolestí křičela a prosila o pomoc, až na urgenci mého manžela a otce se ráno něco začalo dít a přišel i primář, konec porodu jsem prožila v mdlobách s EPI 4dávky během 1 hodiny!!!, oxytocinem, nástřih a transfůzi krve už jsem moc nevnímala a synáčka jsem si prohlédla až večer) i na chování sester na šestinedělí.
Poctivě jsem chodila 3 měsíce na předporodní kurz a poznala tak PA, která mě nakonec rodila, byla jsem i hospitalizována během těhotenství a poznala tak pár sester, bohužel ne ty dětské, které mi pak dělaly docela problémy (např. odmítly mi dát pro syna příkrm,neměla jsem mléko a syn zhubnul půl kila a skončil na kapačce, hrozně jsem brečela, teď vím, že si sebou mám vzít i příkrm - a co mě naštvalo, dozvěděla jsem se, že příkrmy se tam dávají, jen jsem narazila na krávu sestru !!!!)
Chci tím říct, že já se dlouho bála o tom mluvit nahlas a ani mamince jsem některé věci neřekla, o tom co se dělo. Manžela bohužel několikrát vyhnali, že porod nepostupuje a i maminku, která tam chtěla být místo manžela, když byl v práci, tam pustili jen na hodinku. Zkuste si teda v takové situaci něco vybojovat !!!!
Mám dvě velmi dobré kamádky, obě právě těhotné, moc se zajímají o průběh porodu, ale já jsem jim řekla jen klasický průběh a o svém porodu s nimi nemluvím, nechci je znervóznit, jen jim říkám co sebou a co případně pak dokoupit.
Nazávěr mám krásného a hlavně zdravého chlapečka a ten je mou útěchou za ty zlé vzpomínky
Na porodnici Vyškov jsem jim napsala negativní hodnocení, ikdyž vím že mnoho kamarádek bylo spokojeno, bohužel ony žádný problém neměli a rodily v pohodě, takže opravdu je to o lidech.