Nojo, jsou holt "mladí a neklidní", prahnou po "spravedlnosti a smysluplnosti".... a pak náraz - praxe, zaměstnání - a kde tu samostatnost, kritické myšlení a smysluplnost uplatní? Budou skákat jak chce šéf/vedení/zákazník/, vyplňovat tabulky pro tabulky, měnit toleranční hodnoty tak aby to tabulkám vyhovovalo, podlízat zákazníkovi, lhát v zájmu zachování kšeftu a podobné lahůdky (mluvím o zkušenosti z automotive).
Ano, viděla jsem nesmyslnosti studia - třeba jsem nepochopila proč byli studenti technické fakulty protěžováni na zahraniční stáže když o to valně nestáli (to by tam "chlapi" - mamánci museli být sami bez servisu a navíc mluvit anglicky, chudinky), ta samá stáž byla studentům pedagogiky - obor AJ (holky) - zakázána jako nevhodné narušení běhu studia :-(
Když jste někde - třeba na VŠ - zdá se vám to jako středobod světa. Když to vidíte s odstupem praxe, zdá se vám to jako plivnutí v moři. Netvrdím že je to absolutně správně, jen mám obavu že autorovo plané provolání o sebezměně zanikne v šumění požadavků všedních dnů jako ten plivanec :-(
Předchozí