ze to neni o vzdelani, jenze holt to je cely zastaraly system. Lidskost je na poslednim miste, nejen ve zdravotnictvi, ale temer vsude. Ja sama se hodne zajimam o alternativni metody a musim rict, ze dneska uz bych do skoly ucit nesla - leda zas do nejake, kde je otevrena atmosfera....
V nemocnicich obzvlast - sestra je rehabilitacni pracovnice, ma VOS, a bere min nez lidi s bakalarem - pritom delka vzdelani stejna, a na VOS daleko vic praxe - na BC teoretickych znalosti. No, a stejne - nakonec je to jedno, protoze kdyz ma pani treba zlomenou ruku, a nemuze si podat caj z te strany, na ktere ma stolek, a rehabka ji ho vymeni, sestra ho vrati zpatky kvuli tomu, aby byl na pokoji "poradek" - jako kdyby pri vizite bylo nejdulezitejsi to, na ktere strane ma pacientka stolek, ze ? Nejde o lidi, ale o pohodli personalu. Ze se pak pani treba pul dne nenapije, protoze sestra nema cas ji caj pravidelne podavat (coz je logicke, ma sve prace dost), to taky nevadi..
A pritom porad do nemocnic ve spouste mist temer nesmeji pribuzni ci dobrovolnici, kteri by treba radi pomohli. Lepsi se to teda jen pomalu, a v mensich mestech dost ztuha
Předchozí