Hm, já myslím, že to je krize, která se dá překonat. Řekla bych, že se žena cítí, že je na všechno sama - že jí s ničím nepomáháš (a před prázdninama jí rupaj nervy). Já ty pocity znám taky - muž hodně pracuje (byť není živnostník). Já rozumově chápu, že muž pro nás vydělává peníze, neválí se, není schválně mimo dům, ale je u zákazníka, nicméně mi to v mojí situaci (kdy se cítím na všechno sama) moc nepomáhá. My to nakonec vyřešili tak, že muž sice moc nepomáhá v domácnosti (někdy nakoupí, někdy vynese koš, přesně jak píšeš: prádlo by pověsil špatně, já bych to akorát musela žehlit, to samé se dá říct i o luxování atd., vařit ho ale nechám, v tom jsem lepší
), ALE hodně mi pomáhá s naším dítětem (opravdu hodně, pokud to tedy jde a je vůbec doma). Kromě toho mám dvě dopoledne "volna" (jsem na mateřské). Chce to se se ženou nějak domluvit - mohl bys např. se víc věnovat dětem, psát s nima úkoly, učit se s nima, především ty řešit konflikty dětí, pokud jsi doma, umožnit manželce, aby o víkendu měla např. jeden den jenom pro sebe... Určitě by byla chyba "nechat v tom manželku vykoupat", jak jsi se vyjádřil, protože to už byste se nejspíš neusmířili a opravdu by to vedlo k rozvodu. Být tebou, tak v této situaci kategoricky oznámím, že se rozvádět nebudeš, aby bylo jasné, že se musíte pokusit to spolu táhnout dál. To je podle mě jediná rozumná věc, co můžeš udělat a následně se pokus s manželkou domluvit - jednak, jak jí ulehčit a jednak jí taky vysvětlit svoji situaci, která taky není lehká a o které třeba tvoje žena zatím vůbec nepřemýšlela.