Liško,
mám 14 dní starou zkušenost. Porodila jsem na "čtyřech", vlastně na kolenou a hrudníkem jsem ležela na vaku, který mi PA ještě vylepšila polšářem a toto celé mé ležení spočívalo na velkém "letišti" (stejná postel jako má kdekdo doma). Neříkej, že by sis tam nechtěla zatlačit?
Něco jiného je, když máš vykachlíkovanou místnost a jediná měkká věc je právě porodnické lůžko. Tebe bolí napjaté, namáhané nohy, tělo je unavené a potřebuješ si už (sakra) odpočinout. Asi budeš ráda za to lůžko. I tak ale připouštím, že bys byla jedna z těch žen, které by si i tak polohu na zádech vybraly.
Během druhé doby porodní jsem udělala PA radost, vylezla na lůžko a nechala se vyšetřit. Při té příležitosti jsem si vyzkoušela, jestli by mi to tam nevyhovovalo. A ne. Měla jsem pocit, že mé dítě nemá prostor, kam by bylo tlačeno a samotné tlačení bylo daleko méně efektivní. Jsem dost drobná, pánevní rozměry podměrečné a miminko bylo poměrně veliké. Porodila jsem sama, bez nástřihu a poranění. Věřím, že to bylo díky poloze, vlastnímu rytmu tlačení a dýchání.