Přidat odpověď
Já si nemyslím, že jsi divná. Jen opatrně s tím, že nastoupíš na 3/4 úvazek a budou hlídat babičky, které jsou ale zaměstnané a občas manžel, případně chůva. Pokud jsou babičky zaměstnané tak, že se vám kryje pracovní doba, tak toho moc neuhlídají, to občas je třeba s manželem důkladně probrat a asi se tedy vyrovnat s tím, že bude hlídat hlavně chůva. Já jsem nastupovala zpátky do práce v devíti měsících prvního kluka, práci jsem moc ráda neměla, ale byla skvostně placená. Nastoupila jsem na 80 procent úvazek, vydržela rok a půl a totálně vyždímaná vzdala. Pak jsem změnila práci, která mě nesmírně těší a baví a k tomu podnikám. Během MD s druhým jsem se věnovala jen podnikání, po MD jsem nastoupila do práce na 30 procent plus pokračuji jako OSVĆ. Hlídá babička (1 až 2 dny v týdnu) a pracuju po nocích, tu a tam o víkendu. Jsem dost unavená, nejjednodušší to bylo paradoxně během MD, kdy syn spal ve dne v noci po cca 4 hodinových blocích. Teď máme desetiměsíčního draka, ze kterého není možné spustit oči a k tomu velkého, který také potřebuje svoji porci péče. Takže přes den bez hlídání neudělám absolutně nic. Jinak v práci můj brzký návrat odsoudil skoro každý, zejména chlapi.
Na rozdíl od některých účastnic diskuse si nemyslím, že nemáš plánovat a vyčkat, jak se situace vyvrbí, pokud jsi rozhodnutá pracovat tak to velmi pravděpodobně zkusíš únava neúnava. Ale je fakt vhodné si předem precizně vyjasnit, jak to bude s hlídáním a ne to pak řešit den za dnem, protože to ti sežere spoustu energie.
Předchozí