Máš-li dobrou fin. základnu, tak si všechno co nejvíc zjednodušuj chytrými vychytávkami. Vždycky jsem nesnášela stírání hadrem - kdosi mi poradil zkusit mop. Nesnáším mytí nádobí - jedním z mých snů je myčka.
Jo, a vyplatilo se mi netřídit se úplně detailně s hračkami. Taky jsem to dělala, když byl synek asi stejně velký jako Tvé dítě. Ale postupem času jsem přišla na to, že je těch hraček nějak moc a že nestíhám. Tak jsem se nechala inspirovat Ikeou a její řadou Trofast (ideální by byl originál, ale na to jsme neměli peníze) - do starších policových skříněk jsem postupně nakupovala nejdřív různé košíky, později jsem přešla na plastové krabice v určitém barevném ladění. Stále jsem sice třídila, ale už jen řekněme tematicky - tj. všechny kostky Chevy dohromady, všechny dřevěné kostky dohromady, všechna autíčka dohromady atd.
Naopak různá lejstra, dopisy a podobně je ideální poctivě třídit - aby každá věc měla své místo. (Koncem června jsem hledala synova starší vysvědčení, o nichž jsem VĚDĚLA, že jsem je před časem zarovnávala do nového šanonu. A ten šanon jsem dala někam, kde jsem měla pocit, že tam "logicky patří". No jistě, hodinu jsem lítala po bytě, prošmejdila všechna "logická místa" a šanon nikde
. Vysvědčení jsem našla až v druhé fázi hledání - v místech, kam podle mě vysvědčení vůbec nepatří
.)