Já mám dvě malé děti - 16 měsíců a 3 roky 8měsíců. Obě doma.
Koupila jsem si nedávno knihu o managementu domácnosti a píše se tam, že každé ráno by se mělo 20 minut uklízet - od vstupních dveří do bytu - kdyby náhodou někdo přišel, aby to naoko vypadalo OK
Já to mám tak, že po snídani dám děti do pokojíku a těch 20 minut si hrají, nepotřebují mně, protože po nci jsou opět natešené na své hračky. Za těch 20 minut přetřu prach v obýváku, uklidím po snídani a rychle vysaju náš byt, aby byl čistý až se vrátíme z venku. Pak jdeme pryč - ven, do MC, kdeokoli. Děcka venku uhoním, aby byly unavené a pak příjdeme domů, starší zapnu na hodinu TV, mladšímu dám autíčka a strčím ho na chvíli do postýlky, donesu si k němu žehlící prkno a vyžehlím si, popřípadě uklidím koupelnu. Většinou je v pohodě v postýlce, takže to v klidu stíhám. Až přichází manžel odpoledne tak vařím oběd na další den (většinou jedno jídlo na dvy dny, protože nejsem otrokdomácnosti)
Toto je můj styl. Razíme teorii, že na chvíli prostě dítě v postýlce vydrží. Pokud ho vyřádíme venku, tak mi to jako nějaké omezování svobody pohybu nepřipadá
Za tu dobu, co je tam si stihnu dát i sprchu, abych schladla svoje nervy, které občas pod tíhou povinností přetékají
A funguje to.