Přidat odpověď
Natanelo rozumím co chceš říct, ale mám s tím trochu problém, a to sice, že my nemůžeme rozumět Božímu zámeru. ano máme Boží slovo, příslib, ale jsou lidé kteří prostě nemoci podlehnou a nikdo nemá právo říct že to bylo malou vírou.
teď nedávno zemřela duchovní z mé církve, žena ve středním věku, úžasná, dlouho působila jako modlitební podpora. hodně lidí se modlilo, stejně zemřela. nejde říct že měla malou víru, ani že se dost lidí nemodlilo. její pohřeb (a mnoho jiných křesťanských pohřbů na kterých jsem byla) byla oslava života. víme kam půjde, že smrtí to nekončí. takže slavíme její život, to co svým životem dokázala, a je povzbuzením stále.
my říkáme že člověk který zemřel, křesťan, byl "promoted to glory", odešel domů.
stejně tak jako nemůžeš šmahem říct, že všichni katolíci nehledají Ducha svatého. znám jich spoustu kteří jsou požehnáním pro okolí, povzbuzují druhé, a taky znám spoustu evengelíků kteří si z křes%tanství berou jen to co se jim hodí. ale kdo jsem abych soudila?
jedna z hlavních věcí kterou jsem o sobě při mateřské poznala bylo to jak lehké je soudit člověka, ale jak špatné to je.
Předchozí