Libiku, omlouvám se, ale moc nechápu, co se skrývá za ekonomicko-administrativní sílou v cestovce
Proč by měla ekonomicko-administrativní pracovnice ovládat zaměpis???
Jsem z cestovního ruchu pryč 7 let a byla jsem v pracovní smlouvě označená jako referentka cestovní kanceláře, nebo vedoucí cestovní kanceláře apod. Ekonomicko-administrativní pracovnice mi přijde, že je kancelářská práce a ne práce na přepážce s klienty
Ještě si pamatuju, jak jsem hledala po pětileté praxi v pozici vedoucí CK práci v Brně a oslovila jsem jistou personální agenturu, která hledala pro jednu nejmenovanou větší CK referentku cestovky. Chtěli mě tam držet na 5 hodin u nějakého testu, kde jsem měla prokazovat psychickou odolnost, znalosti... Řekla jsem jim, že děkuji, ale testu se nezúčastním, že mám za sebou 5 let práce na pozici vedoucí rezervačního oddělení pro touroperátora, což je podle mě dost vypovídající o mé psychické odolnosti a díky doporučením, která mám z CK si myslím, že je zbytečné se jejich testování účastnit... Přiletěl na mě šéf personálního a prý jsem povinná ho napsat... to už na mě bylo moc a odešla jsem. Ten den jsem byla zaměstnaná po desetiminutém pohovoru se šéfem u jiné konkurenční CK. Druhý den mi volali z perosnálního tý agentury, že cestovní kancelář si vybrala mě - tudíž i bez testování
, ale už měli smůlu. Po tomhle si myslím, že je asi důležitější praxe, doporučení z předchozích zaměstnání či příp. doporučení spolupracujících CK a ústní pohovor.