Víš co, já jsem tu personalistiku studovala. A mám pár kamarádek, které se tím živí. Takže jsem VELMI skeptická, nicméně vím jaká práce to je, nebo jaká by měla být. Proto v tom oboru nepracuju
.
Přesto: pokud jde o výběr zaměstnance, což je, jak tu psala Boudicca, jen jedna z mnoha částí práce personalisty, správné metody ti odhalí mnohé, a ty pak například na místo recepční nevezmeš ambiciózní holku s touhou řídit lidi (a že se v krizi i taková může hlásit).
Nebo lze odhalit, že ta, co má životopis plnej praxe přesně takový, jaká je pro tu práci žádána, a mluví jako kniha, si nakonec trochu cintala pentli a že ve skutečnosti toho umí mnohem míň než by se podle uvedené praxe zdálo,
nebo zda uchazeč zapadne do týmu, což když se nepovede, tak to není žádná prdel...
Takže když hledáš někoho, na kom ti opravdu záleží,třebas právě do toho týmu, i když má třebas jenom rovnat papíry, není od věci ho proklepnout.
Ty metody jsou ale drahý (nakreslenej stromeček zde nepomůže) a na netu ti je asi nikdo jen tak nadaruje. Já, studium nestudium, bych to taky jen tak nesvedla.
Jinak reakce jsou děsný, ale ty se tu taky s nikým nemažeš, tak asi tudy na to.
Dobře vyberte