Heli,
chystám se jít spát a doufám v klidnou noc, neb obě má dítka spí. Manžel není doma a mám v sobě asi 4 deci červeného vína a trochu se mi začíná točit hlava
Proč Ti to píšu? asi proto, že si myslím, že až budeš mít druhé dítko, tak už to bude všechno lepší. Mateřská láska podle mě opravdu nepřichází v momentu, kdy poprvé zříš své dítko - ta se asi nějak vyvíjí. Hlavně u prvního dítěte. U druhého už to možná nějak přijde samo a dřív. Hele, je to velká změna. My jsme si nejdřív nedokázali představit jak tady s náma bude naše první děťátko. Pak zas jsme si nedokázali představit, jak tady bude to druhé. To přijde. Počkej, co spolu všechno zažijete. Teď je to náročné a možná nemáš energii si to všechno uvědomit. Já jsem třeba vždy po narození našich dětí velmi úkolovala své okolí. Maminka i tchýně vždycky přijely, navařily, napekly (tchýně chtěla i umých okna, žehlit apod.). Moc mi taky pomohly kamarádky, které mají děti - že jsme si to tak hezky všechno probraly.
Nevím, jestli si měla nějaké očekávání - pokud ano, tak to zkus "vyhodit z hlavy" a žij tím co je teď. Možná jednou až budeme staré budem vzpomínat na ty probdělé noci a přát si, aby se to všechno aspoň na chvilku vrátilo