Heli neboj,
ono se to spraví. Určitě Tě chápu, proč se těšíš do práce. Já se tam totiž těším taky a myslím,že to je normální
. Vždycky jsem si myslela, že takzvané "celebrity" jsou obdivuhodné. Zvládají rodinu i práci, ale mateřstvím jsem zjistila, že to je právě naopak. Nezvládají nic a proto utíkají do práce. Nezvládnou být celý den s tím uplakaným uzlíčkem nebo nejít do společnosti (věř, že vím o čem mluvím, celý rok jsem nebyla večer nikde). Prostě to je relax, moct ho předat babičce, kamarádce, chůvě a "vypadnout" a vypnout. Dnes si naopak hrozně vážím maminek, které se dětem věnují celý den. Tohle ale člověk pochopí až s tím svým prckem. Je to nepřenosiletná a nezdělitelná zkušenost. Když jsem tohle říkala u sebe v práci, tak na mě holky (zatím všechny bezdětné) koukaly jak na zjevení. Nedovedly pochopit, že práce, do které ony musí, může být relax.....vždyť je to DĚS, vstávat každé ráno na osmou a sedět tam osm hodin
... Člověk se směje a těší se, až to zas jednou bude. Takže vůbec nejsi krkavčí matka a rozhodně ani idealistka. To jsme totiž všechny, když čekáme první miminko
. Jééé, jak já se těšila..a pak, kdyby to šlo, tak ho vážně snad vrátím
. Naštěstí to nešlo a zůstal nám. A dokonce teď(abys věděla, že opravdu bude líp), když jsem přestala kojit, začal spát celou noc bez probuzení. Jen tak, ze dne na den. Prostě jsou to potvůrky
. Moc moc držím pěsti a neboj, bude líp.