Jednou mezi mnou a jinou maminou (švagrová mého muže) vznikla hádka. Na její 7 let starou dceru jsem zavolala v NEzdrobnělé formě jejího jména. Tudíž jmenem, který má v kalendáři. Dostala jsem sprda,co si to dovoluju. Odpověděla jsem, že na tom nevidím nic špatného,jelikož se tak jmenuje a i já pokud potřebuji a nebo zrovna chci říkám své dcerce NEzdrobněle. Načež jsem se dozvěděla, že pokud nezdrobnuji jméno svého dítěte neustále od rána do večera,jsem špatná matka.Prý ikdyž hubuji musím jako milující matka zdrobnit jméno a pak vynadat. Po tomto výroku vznikla hádka, která už spadla i jinam. Ale co mě zajímá,opravdu je tak nepřípustné oslovit dítě at už vlastní či cizí "kalendářovým" jménem? Jsem opravdu zvědavá na názory. Veronika
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.