V některých rodinách má opravdu nezdrobnělá varianta jména káravý podtext, u nás to třeba tak bylo, ale ikdyž jsem od našich Jano, slyšela nerada a brala ho jako "výhružné" od ostatních jsem to tak nebrala a necítila v tom nic negativního. Tvoje švagrová to má nejspíš tak jak píšu a nejspíš základní variantu od tebe vnímá hanlivě. Obecně mi to připadá jako škoda dělat ze základního tvaru jména nepřípustné oslovení. Nicméně bych její přání v tomto respektovala, ještě lépe by bylo asi domluvit se přímo s neteří, jak chce být oslovována. Mně zas osobně trochu vadí, že rodina nerespektuje mnou zvolenou formu psaní jména Viky s y a někdo píše stále Viki, ale hádat se kvůli tomu fakt nebudu.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.