Vždycky (nebo většinou), když někdo chce znát názor jiného na určitou situaci a založí tady k tomu téma, tak je známa jenom jedna strana.
Já jsem prostě vyšla z toho, co zakladatelka napsala. Jestli "kecá", netuším. Ale ona chtěla znát názory na to, když někdo přehnaně reaguje na jiné oslovení dítěte (mimochodem také jsem toho bylo jednou svědkem). Tak jsem napsala svůj názor. Toť vše.
Kdyby tady založila téma ona osoba, tak by třeba napsala, že nějaká .... (píp) si dovolila její dítě oslovit nezdrobněle a třeba s nějakým tónem v hlase. Čert ví, jak by to popsala.
Vlastně teď moc nechápu, o čem tady teď diskutujeme.
PS: Mimochodem, mám synovce (vztah v pohodě, i když se moc nevidíme) a babička mu říká Davídku a pořád o něm takto mluví. Já o něm mluvím jako o Davidovi, aniž bych k němu chovala negativní city. Jen mi prostě přijde "divné" oslovovat skoro 13-ti letého kluka zdrobněle. Navíc je ho celkem kus a zdrobnělina mi k němu už prostě nejde.
Když byl malý oslovovala jsem ho zdrobněle, ale když jsem na něj třeba volala, tak prostě Davide. Nikdo mě za to nikdy "nekáral".