Vsem milym maminkam hledajicim racionalni duvody pocitu autorky bych jen sdelila svuj pribeh
(podotykam, ze verim, ze jsou maminky, ktere okamzite po porodu maji ten pravy cit a vztah k diteti)
- tehotenstvi pohoda, porod taky, ale pak cisar (nekdo i tomu pripisuje jiny poporodni vztah k diteti), ale pohoda, hojeni, ale pak doma pri peci krom vycerpani jsem mela taky pocity vzteku, jakoby starsi sestry, ktera se "musi" starat o nekoho dalsiho krom sebe - moje vysvetleni je: prilis dlouho - 32 - let jsme si zvykly zit jen za sebe a pro sebe. Mam pocit, ze nase maminky, ktere mely deti nejpozdeji do 20, to tak proste braly a ani nepoznaly, ze by mohly jeste zazit nejaky jiny dalsi zazitky krom středni školy atp.
A za druhe, mela jsem a doposud mam neskonaly strach o dite, jsem prilis uzkostliva, kdybych to dite mela ve 20 letech, asi bych dost veci neresila. Cili i toto mi pridavalo na stresu.
Pak asi po mesici prislo teprve to prave materske.
A ja doted (syn 2,5 roku) byla max 2 na kafi se znamym) a predstava, ze od zari zacnu pracovat a milacek pujde do jinych rukou a pak od listopadu do skolky, me desi.
Cili chce to cas, je to snad prirozene.
Předchozí