| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Veroniko, no nevím.. zrovna ta Jiřina (nevím jak je tvoje neteř stará) by mi přes pusu fakt nešla.. a to máme v rodině TŘI- byť dospělé. Jiřina byť je to krásná květina je ve své podstatě dost tvrdé jméno... a mě osobně se prostě pro malou holčičku nehodí. Vlastně ani těm dospělým u nás v rodině se Jiřino neříká~d~ Můj táta oslovuje svou sestru, pětačtyřicetiletou stále Jiřinko, manželově tetě se říká Jiři, Jiřko atd.

Nemyslím si ovšem že by to oslovení byl hlavní důvod vaší následné hádky, ale to musíš vědět jen ty sama...

Jasně, je to všechno o vkusu a o tom "jak kdo to má rád".. mě jen uniká proč je takový problém respektovat něčí přání a "nešťourat se v tom"~d~~d~~d~

My jsme třeba s manželem za jedno v tom že jména našich dětí musí mít hodně zrobnělin a variant, ale přitom musí znít našim uším hezky i v základním tvaru a v jejich používání se střídáme. Nepohoršuje mě, když někdo osloví dceru Báro ale ani Baruško, Barunko... a zrovna tak mě nepohoršuje když někdo řekne mému synovi Jakube nebo Kubulínku. Rozhodně bych se kvůli tomu s nikým nehádala~a~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.