Přidat odpověď
nemám bohužel moc času, tak to bude velice stručné, než bych sama chtěla:
- Odvozovat vyspělost zdravotnictví v Ekvádoru od zkušeností považuji za blbost, zkušenost se hodí, ale není to všechno, Ekvádor je byl , je a ještě nějakou dobu bude rozvojovou zemí, přestože USA do jihoamerických států a Ekvádor nevyjímaje strkají peníze
-být uctivější k pacientům souhlasím, ale doktořina je prostě stresové zaměstnání, i když to neomlouvá
-to nepříliš vědoucí o rizicích porodu si trochu vyprošuji, informovaná jsem dost, velmi blízký příbuzný je lékař, kterému právě tyhle nevydařené porody (doma a s porodními asistentkami), resp. postižené děti končí v rukách a těmto matkám velmi často musí sdělovat, že se nedá už nic dělat a že stav je nezvratný
- co jsem vlastně myslela těmi riziky, např. odtržení placenty, ruptura dělohy a následné ohrožení života matky a dítěte, nezastavitelné krvácení, a tohle se vám zdá jako banální rizika,
se mnou by doma pěkně vyběhli (s prominutím) s bláboly o přirozených porodech,
- myslím, že k tomu tíhnou ženy se špatnými zkušenostmi s porody v nemocnici a jejich dosavadní bezproblémové těhotenství,
myslím, že toto téma vyvolává tak protikladné reakce proto, že je u nás poměrně vyspělé zdravotnictví, tak proč volit porodní asistentku
-u mne byl u porodu vždy lékař, ne celou dobu, ale byl tam
- a volba porodu v nemocnici není o nejistotě, ale právě o tom, že těhotenství je stav nejistý od začátku do konce ,
rychlost sice není absolutně samospasitelné ale někdy může byt rozhodující
a statistika umírání- poslední z tv. u domácích porodů 1 mrtvé dítě na 100 porodů, v nemocnici 1 na 1000 porodů
- a porod do vody, vanu jsem si vyzkoušela u porodu a bolestí jsem docela trpěla, ne děkuji nechci
- a myslím že ty filozofické komentáře kolem jsou trochu mimo mísu, myslím ty řeči o životě a umírání, je to příliš obecné
Předchozí