Přidat odpověď
- Neoslovuji, protože také neoslovujete a reagujete podle vlákna. Správně jste pochopil, že dotaz patřil vám.
- Nepochopila jsem, jakou diskuzi jste měl na mysli, zda diskuzi se mnou nebo diskuzi o TBC, proto mi není jasné, jaký důvod a proč nemíníte sdělovat. Vysvětlete mi to nějak polopatisticky, většinou mi přijde text psaný vámi dost často komplikovaný pro jednoznačné pochopení
- Jestliže není dle vás pochyb o tom, že za současného stavu výkladu patřičných právních norem nelze očkovat naprostou většinu dětí do šesti týdnů věku, znamená to tedy, že rodiče takových dětí ne vlastní vinou porušují povinnost danou jim podle zákona?
- Vzhledem k těmto skutečnostem, které jste popsal, mám dotaz ohledně závazného dokumentu, a sice prohlášení MZ k propouštění fyziologických novorozenců ze ZZ do domácí péče, který jste tady před časem v různých diskuzích nepřímo zmiňoval. Pokud je mi známo, kromě jiného tento dokument obsahuje text k TBC, kdy jednou z podmínek propuštění fyziologického novorozence ze ZZ, je právě kalmetizace nejdříve 4.den po narození. Tato podmínka tedy již neplatí nebo jak to tedy je?
- Vaší věcí je, že nyní za daných podmínek nelze kalmetisovat naprostou většinu novorozenců za hospitalisace po narození, a proto se vás ptám na ten důvod. Nezajímají mě vyjádření v obecné rovině, ale konrétně co vás k tomuto jednání vede, tedy např. ten konkrétní právní rozpor, rozdílný právní výklad, nějaký nový závazný dokument nebo něco jiného? Ptám se tak proto, že ve všech ZZ ohledně očkování proti TBC takto nepostupují.
Předchozí