| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Náš Kubánek a jeho trápení

Sušenky
100g kukuřičné mouky, 50g HIPP rýžové kaše, 50g kukuřičného škrobu, 50g třtinového cukru,4 lžíce oleje, voda dle potřeby-aby nám vzniklo tuhé těsto. na obalení:moučkový cukr.
 
 Do mísy dáme sypké suroviny, olej a zalijeme vodou tak, aby vzniklo tuhé těsto, které dáme na chvíli do mrazáku. Těsto vyválíme a vykrajujeme požadované tvary, pečeme asi 15min.při 170°C. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.Jsou krásně křupavé - jako pravé sušenky a pokud zbydou druhý den, jsou ještě lepší...

Nebo mě ještě napadly recepty:

Buchta bezlepková, bezmléčná a bezvaječná

 TĚSTO: 1 hrnek jáhelné nebo kukuřičné mouky a 1 hrnek mouky rýžové nebo amarantové nebo pohankové, 2 hrnky glukózy (nebo 1 hrnek třtinového cukru), 1/4 hrnku kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin), 1 hrnek rostlinného mléka ( Rýžový nápoj DM), 1/2 hrnku rostlinného oleje. Z těchto ingrediencí vytvoříme vláčné (ne moc tuhé ani ne moc řídké) těsto. Pak  dáme např. 3 najemno nastrouhané hrušky, nebo jiné ovoce, na které nemáme alergii (můžeme použít ovocnou přesnídávku).
 
 Postup:
 Umícháme vláčné těsto z uvedených ingrediencí. Pak na plech vyložený pečícím papírem nalijeme těsto, navrch dáme nastrouhané ovoce (-např.3 najemno nastrouhané hrušky,atd. popř.ovocná přesnídávka). Můžeme zasypat drobenkou z třtinového cukru, másla ghí (=neobsahuje BKM) nebo sádla  a rýžové mouky. Pak pečeme - při 170°C - cca 55 minut (trouba by měla být předem vyhřátá).

 Drobenková buchta bezlepková, bezmléčná a bezvaječná

 Uvaříme pudink z 1l rýžového nápoje DM  , 2 sáčků vanilkového pudinku (lze nahradit 40g Maizeny nebo Gustinu) a 4 lžic glukopuru (lze nahradit 2 lžícemi třtinového cukru, popř.klasického cukru, kdyby jjiný nebyl). Užmouláme drobenku z 250g másla Ghí (lze nahradit stejným množstvím margarínu nebo sádla), 300g rýžové (popř.jáhelné, amarantové, pohankové, atd.) a 300g kukuřičné mouky, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 250g třtinového cukru.
 
Na plech vyložený pečícím papírem dáme ¾ drobenky, na ni rozetřeme uvařený pudink (ještě teplý), poklademe HA ovocem a zasypeme zbytkem drobenky. Pečeme cca 40 – 50 min při 170°C.

Vždyť je vaření a pečení bez lepku a BKM jednoduché - vezme se klasický recept, mléko se v něm nahradí stejným množstvím rýž.mléka nebo jiným obilninovým a lepek se nahradí bezlepk.směsí (např.Schar Mix B nebo C) a je to! (nebo se dá třeba půl napůl BL směs a kukuř.mouka,nebo půl napůl BL směs a rýžová mouka, atd.)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.