No, právě. Tohle všechno zvažuji. Samozřejmě, že druhý příjem se nám hodí a byla jsem opravdu ráda, že jsem něco KONEČNĚ našla. O to víc jsem zklamaná.
Na pohovoru jsme samozřejmě náplň práce probírali. Ale když na to myslím, tak já měla prostě jinou představu. Mělo jít o účetní dodavatelských faktur. Já nakoupila dvě knihy o účetnictví (přece jen jsem ho nikdy nedělala, i když jsem z něj maturovala, ale je to už nějaký ten pátek), ale jsou mi vlastně k ničemu. Práce nespočívá v klasickém účetnictví, kdy účtuješ na má dáti, dal. Ale spíš se kontrolují faktury a když jsou dobře (což bohužel většinou nejsou), tak klepneš na tlačítko a je to. Když nejsou, tak to musíš řešit, mailovat a telefonovat a to děláš vlastně pořád.
Navíc je to v němčině a já si absolutně nejsem jistá v kramflecích, neboť jsem několik let německy nemluvila. A když mluvila, tak úplně z jiné oblasti a upřímně - nerada. V inzerátu ale bylo ČÁSTEČNÁ znalost a já myslela, že je to kvůli tomu, že faktury jsou v němčině a to jsem řekla i u pohovoru. Ale když slyším kolegyně okole "šprechtit", tak mi z toho jdou "uši" kolem. Fakt se na to necítím a nebaví mě to. I když vím, že do práce se pro zábavu nechodí.
Na druhou stranu mi nepřijde fér, chodit do práce a přitom vědět, že hledám jinde. Zaměstnavatel do mě vrazí peníze, zaučení a já už teď vím, že stejně "uteču".