Marky, já pracuju v soukromém sektoru a podmínky mám luxusní. Od synových 6m. pracuju na DPČ, chodila jsem na noční, manžel pracoval ještě na směny, tak jsme se pěkně vystřídali. Teď mám vyjednané ranní od 6 - 14hod. a noční. Syn bude v jeslích, kde je rád. A budu mít i dost času jít s ním ven.
Od 18. m. syn chodí 1x týdně do jeslí, já na ranní a o víkendech sem tam noční, většinou 2 za sebou. Manžel už na směny nepracuje, takže hlídat může jen o víkendu.
Zatím z toho mám dobrý pocit, syn nás miluje oba, každý z nás má jiný styl, jak se k němu vztahujeme. Je to takové vyvážené a syn nijak nestrádá.
Babičku blízko nemáme, tak to děláme jak to jde.
Ty pracovní podmínky matek se dají domluvit, záleží na ochotě. Ve státním to jde hůř. Ale i v soukromém se najdou kolegyně, které mi závidí, že mám jen ranní a noční
Za svobodna jsem také mívala 180hod. přesčasů a pomáhaly jsme jak to šlo.
Ničeho nezneužívám, zam. mi vyhověl a na úpravu prac. doby mám ze zákona nárok, pokud to nebrání provozu.
Já jim pomáhala vykrýt služby i na RD, tak teď je řada na nich.
S tím časem na sebe souhlasím, toho je minimum. Na semináři jsem zatím nebyla.
On je celý systém nastaven špatně. Dokud budeme vnimány jako služky a budeme zneužívány pro všechno, nebude to lepší.
Pochybuji, že s tím zvyšováním platů je to tak horké, nám samo nepřidali ani haléř.
Snad časem.