Zdravím všechny maminky a jejich dětičky,
máme také svou zkušenost. Průběh byl podobný jako v článku. U nás se plně kojilo skoro do roku - protože malá skoro nic nesnesla. Atopický ekzém měla hlavně v obličeji - většinou rozedřený do masa - třela se o polštář ze spaní (když spala - většinou po půl hodinách a velmi neklidně). Hledala jsem každý den informace, kupovala různou kosmetiku, zkoušela koupele atd. Pak jsme zkusili homeopata - nikdy jsem těmto věcem moc nevěřila. Pan doktor sice nebyl z nejlevnějších - první měsíce jsme tam nechali skoro víc jak půl rodičovského příspěvku. Z počátku docházelo k průdkému zhoršení ekzému - bylo nám vysvětleno, že tělo se tím čistí. Po cca. 2 měsících se ekzém začal ztrácet před očima, malá si sama vybírala potraviny a začala skoro vše jíst bez jakýchkoliv potíží. Kojila jsem jí do 15 měsíců - pak jsem kvůli svým zdravotním potížím musela přestat - od té doby je na klasickém sunaru a ten krásně snese, i přesto, že měla alergii na BKM. Dneska má rok a půl a kromě jahod snese ve stravě úplně vše (samozřejmě třeba citrusi jsem ještě nezkoušela dávat apod.). Homeopatika už víc jak měsíc neužíváme a stav je nadále super. Nevěřila jsem na zázraky, ale když vidím jak spokojeně baští, má krásnou kůži a je z toho uřvaného uzlíčku krásná holčička tak už věřím. Přeji, aby i podobně postižené maminky a děti našli svou cestu v boji s alergiemi, nesnášenlivostí, ekzémy a podobným trápením.
Předchozí