lenko, raději budeš s VŠ bez práce? Já mám VŠ dvě, ale když byly potřeba peníze, uklízela jsem, prodávala v obchodě, pracovala u meka... Momentálně se 4 letým a roční pracuju 2 dny v týdnu jako prodavačka.
Osobně mi přijde neuvěřitelné, že někdo, kdo vystudoval VŠ (což zase takový problém není, přiznejme si - akorát hodně času a peněz to žere, to je fakt) má pocit, že je "něco lepšího, než ti ostatní". S Nero Wolfem mohu říci Fuj. Pracovala jsem s hodně lidma a největší volové a blbci byli v drtivé většině právě ti s titulem. A na těch "nižších" pozicích, kterýma ty pohrdáš, jsem potkala fajn lidi.
A ono taky jezdit z práce s čistou hlavou, a doma se věnovat už jenom dětem, je bonus k nezaplacení. Na manažerské pozici makáš pořád, i doma - uložíš děti, otevřeš noťas a jedeš. Peníze jsou možná jiný, ale s dětma mi to nějak přijde takový k ničemu.
Mě třeba baví prodávat, být milá na lidi, moci jim vyhovět, poradit, posloužit. Mám fajn pocit, když zákazník ode mě odchází spokojený.
Zrovna tak mě baví dělat na IT projektech a řídit 20 lidí. Můžu to shrnout - snažím se si práci, kterou dělám, užít. A neuvažuji v kategoriích "práce pod/nad mojí úroveň".