Přidat odpověď
Možná není název mého tématu příliš výstižný. ZŠ v okolí našeho bydliště mi nevyhovují a starší dítě, které dvě z nich navštěvovalo má dodnes na základku jen ty nejhorší vzpomínky.
Mám čtyřletou hodnou, klidnou a velmi zvídavou dceru. S kolektivem nemá problém, do školky nechodí, ale docházíme na různé odpolední aktivity, kde je se se svými vrstevníky.
Škola, která by se mi moc líbila, je vzdálená 24 km a dojíždění, byť autem je dosti obtížné.
Ideální se mi zdá, učit dítě doma. Byť jsem VŠ, necítím se v tomto aspektu jako povolaný člověk a také nechci rezignovat na svou práci.
Zatím nejlépe mi z toho vychází najmout učitelku, v ideálním případě učitele na prvních pět let školní docházky. Nabídla bych mu o něco větší peníze, než by měl ve škole, platila sociální a zdravotní.
Výuka by myslím byla kvalitnější, odpadlo by raní vstávání, dojíždění a stresy. Učitel by snad mohl být s jedním žákem také spokojenější, než v přeplněné třídě, s hromadou sešitů a písemek na opravování. Výuka by probíhala u nás doma, mohli by v jejím rámci též jezdit na výlety, do muzeí, divadel apod.
V budoucnu chceme přesídlit do zahraničí, takže i pravidelná chvilka na angličtinu by přinesla jistě větší výsledky s individuálním učením.
Myslíte, že někoho takového najdu? A kde konkrétně hledat? Kdyby jste měli tuto možnost, přemýšleli by jste o ní a využili jí?
Všem moc děkuji za odpovědi.
Předchozí