Přidat odpověď
Ivo, škola, která se nám zdála dobrá, je hodinu cesty od nás autobusem a obě děti mají těžkou kinetózu-ani auto nemáme! To máš hodinu tam, hodinu zpět a pro mě plus další dvě hodiny, protože bych pro ně a ze školy musela jezdit. Tahle škola, kterou jsme vybrali, byla asi nejprogresivnější, přijala spoustu našich návrhů, akcelerovala o rok atd. atd. Hledala jsem školu rok! přesto vím, že synovi odnesla chuť se učit, a to už v první třídě. proč jsem tedy neučila doma? Z jednoho prostého důvodu, syn nechtěl. Te´d jde převážně do čtvrté a chtěl by být vyučovaný doma, jenže moje podnikání mi to už nedovolí, už tu možnost prostě nemám. Vidím ale na něm, jak si uvědomuje, jak málo mu škola dává a jak moc mu dají prázdniny s námi, kolik už jsme probrali témat atd. navíc má spoustu koníčků a jen málo kamarádů přímo ze školy, protože naše škola je daleko - vybrali jsme a dojíždíme, takže bych ten kolektiv nepřeceňovala.
Je to skutečně těžké rozhodování i situace. ¨
Teď jsem do školy dcera, taky chtěla a bohužel problémy již vidím, ale snažím se, aby šla do školy s jistotou, že to bude dobré.
Varietě bych poradila diskzi na dámě, kde jsou učitelky převážně prvního stupně - pod diskuze - společnost - škola. Je to zamčená diskuze, ale zakladatelka (a všechny učitelky tam) je aktivní, šikovná, vstřícná a milá a mohla by poradit.
Předchozí