Já mám taky občas pocit závislosti na příbuzných u mého manžela, ale naštěstí my bydlíme daleko a postupně se tento pocit jaksi ztupil. Ale vidím to u manželových sester, ty si bez maminky nejdou snad ani nakoupit. Nebo dovolenou tráví zásadně spolu, případně švagrová vezme děti někam na chatu ke kamarádce a tchýně vždy najde nějaký důvod, aby je tam buď odvezla, přivezla nebo jela navštívit (na pár hodin i dnů). A pokud my jedeme někam poblíž jejich města na dovolenou, tak si můžeme být jisti, že se tam všichni přijedou podívat
Nejhorší situace byla, když byla u tchánů silná manželská krize, to si její děti s prominutím nechaly sr.. na hlavu. Ale je pravda, že manžel leccos pochopil. Já jsem k tomu měla již dost komentářů ohledně toho, jak mi to připadá, on to sice v tu chvíli neuzná, ale změnu v jeho chování za těch pár let rozhodně pozoruji. Ovšem já a jeho příbuzní si už moc nepokecáme, právě kvůli tomu, jak to tam funguje, mám především k tchánům dost značnou averzi - já si myslím, že tím, jak mají špatné manželství a tím jak vychovali své děti, takovéto vztahy nastavily a švagrové jsou příliš slabé na to, aby se osamostatnily.