Amy a vidíš, u nás na geriatrii spočítám Romské paciety na prstech jedné ruky, neboť oni se o své seniory starají až do smrti. Já nepamatuju za ty roky žádného.
Naopak mám sanitárku, Romku a tak pracovitou ženskou abych pohledala, navíc je rychlá a umí usměrnit divoké pacienty slovem.
Živí celou rodinu, asi 4 děti na školách, manžel je v ID. Její dcera je jednodušší a plodí děti aniž by měla zázemí. Zase se stará babička.
Tuhle mi její dcera prozradila, že nemá šajna nač má nárok. Pomůžu jí teda s formuláři na socku.
Takže já s tím odsouzením zase tak rychle hotová nejsem. V domě jsme měli i nepřizpůsobivé Romy a to byl teda běs. Neustálé vyhrožování, kecy o diskriminaci...
Znám ty dobré i ty hrozné a bohužel souhlasím s tím, že dokud bude vláda nastavovat "pozitivní diskriminaci" jako řešení nic se nevyřeší, akorát bude naštvaná majorita.
Zase, pokud hodlají romskou problematiku řešit tím, že romské děti budou mít přednost v MŠ naštvou obrovské množství lidí. Na druhou stranu nějak se ty děti s námi musejí naučit sžít a udělat jen Romskou škollku je segregace.
Vůbec to není jednoduché tohle vyřešit.
Předchozí