Přidat odpověď
takže úča s posláním a láskou kontra účetní lačná po penězích?
No nevím. Momentálně pracuji za 25 bt(negarantovaných smlouvou, ale přiznaných, když je práce vidět) a můj pracovní život vypadá tak, že doletím v 8 do kanclu, kde to do 18 maximálně žije, kolikrát se v klidu nevyčůrám. Během dne mimo jiné rozhážu ve valutě zhruba 2 mega do celého světa, jsou to sice "jen peníze", ale je to slušnej adrenalin, jedním klikem je z tebe bezdomovec dřív než se naděješ.. Odpovídám se šéfovi za každej prd, co se ve firmě stane, auditorovi, za to jak jsem "chytrá" a průběžně mě buzeruje státní instituce ze všech stran. A také jsem tam od toho, aby pracovali ostatní, což není úplně jednoduché. Když doletím po večerníčku dom, vydejchávám, přijmu asi 2-3 telefonáty od šéfa, co se kde nestihlo, pak dám pusu děcku a kolem desáté se vzdáleně připojím a sjíždím, co a jak se vlastně udělalo. Dostávám při tom mrtvičné stavy, protože se vždycky něco najde. Kolem jedné usínám s myšlenkama na to, co s tím.
Navíc pracuju v oboru, kde letní dovolená nepřipadá v úvahu. Proč to dělám? Stalo se mi to a vyhovujou mě atmosféra. Ale ohradila bych se proti tomu, že jde o programový hon za korunou a představa, že takovej člověk má po osmičce vystaráno a klid, mě docela pobuřuje.
Paralelně se věnuji vysokoškolskému studiu společenskovědních disciplin a mám tajný sen o tom, že na opravdu stará kolena si dáchnu a budu někde učit:)
Předchozí