| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Vzali jsme si domů romské děti

To mi připadá naprosto směšné, takže rasismus a útoky na Romy tu jsou proto, že si lidé na ně nemohou zanadávat slovy: "líný cigán" :-)... to snad nemyslíš vážně ? A konec konců u piva, doma si každý zanadávat může-jak tomu zabránit, že ? a věřím, že se to i děje. V tomhle problém asi nebude. Problém je, že někdo-jako ty, považuje za normální na téhle diskusi psát o cigánech a ne o Romech. Nebo patříš také mezi, jak ty píšeš jednodušší lidi ? A kdybys psala o Romech, tak bys pak fyzicka ubližovala (nevím co se stalo ve Vítkově,jen předpokládám, že toto..) ?
Problém (jeden z velké řady) je, že není naprosto normální psát o Romech, že se najdou lidi, kteří mají potřebu psát a mluvit o cigánech a ptej se sama sebe proč ? To tě tak pálí pozitivní diskriminace, a proč - konkrétně ?
Já neznám jediný příklad pozitivní diskriminace, resp. to, že někde možná jsou pro romské děti nulté školní ročníky (a já na ně přispívám ze svých daní...) to mě opravdu nepálí.
Věřím, že někde jsou zastrašení úředníci, kteří v obavě vycházejí těm kdo vyhrožují vstříc, také jsem zažila takového člověka na úřadě, ale to je problém nás všech, problém systému... budu ráda, když to bude fungovat lépe.

Být Romem tak možná také nedávám, že mé předkay násilně usadili, odebrali jim koně, vzali jim jejich kulturu (kultura se buduje generace, nejde vytvořit během jedné generace), tj. vzali mi část mé minulosti a i proto já teď zažívám důsledky např. v tom, že rodiče děti zanedbávají, nechávají v DD, protože to považují za normální.... komu se tady stali a dějí horší věci ?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.