Přidat odpověď
Ahoj Jolano, určitě každá na věc máme jiný názor. Já bych "zlomené" děti a jejich vývoj neviděla tak jednoznačně, ale to je opravdu věc osobního názoru a zkušenosti. Ovšem k té Tvé výzvě - "zkuste se těch dětí zeptat". Našeho mladšího bys klidně mohla. Je mu 2 a 3/4 a na svůj věk komunikuje velice dobře, takže by ses toho určitě hodně dozvěděla (to nemyslím ironicky, to je fakt). A mimo jiné by Ti pověděl taky to, že jemu se v jesličkách moc líbilo (pro vysvětlení chodil do června tohoto roku právě na 5 dní v týdnu, takže je má v živé paměti) a stýská se mu po kamarádech z jestliček. Nyní začal chodit do školky, opět na 5 dní v týdnu a dokonce by chtěl chodit častěji. Možná, že je ta mimořádně pozitivní výjimka, ale myslím, že kdyby se v jesličkách nebo školkách dětičkám líbilo alespoň z poloviny jako našemu malému, byla by většina maminek spokojená.
Nechci, abys můj příspěvek brala jako nějakou výzvu k výměně názorů. Jen mi nedalo a musela jsem přispět svou aktuální zkušeností. Protože to prostě nevidím tak jednoznačně.
Předchozí