A kolik krat jste v rodine rekli neco za predpokladu, ze tenle kluk bohuzel neni tak chytry ale "stejne ho mame radi"? A kolik krat po nej nekdo hazel blato a kricel, ze z nej nebude nic? A kolik krat na nej nekdo plival. Sla jsem pred par let po narodni tride s dvemi romskymi detmi z DD, vzorne a stylove obleceni, slusne byly jako z pohadky. Takhle byly tvrde vychovani z decaku. Sli jsme spolu na konzert. A v tom dva muze v kravate na ty deti do slova plivali. Ne nejake blbci ale muzi v sako a kravate. A ne na nejake zebraky ale na vzorne oblecene deti, ktere sli okolo a ani nemluvili. Tak, nepovidejte,, dokud nic nevite. Vy nevite jak to je byt cely zivot nenaviden jen kvuili tomu jak vypadate, tak nesoudte. Vy jste za toho kluka sydel a on to citil a splnel tak vase ocekavani. Deti to vzdycky udelaji.
Ano, jsem cizinka a proto budete moje slova podcenovat. Neumim perfektne cesky. Nebudu se divat pro odpovedi protoze nerada ctu urazky a vim jake druh lide dokazou takto psat. Ale pisu tu stejne protoze mozna nekdo z vas to precte a mozne vas to zachrani pred zivot v stredovekem povery.
Mam holcicku. Neni ji ani osm mesicu ale skoro uz chodi. Je nesmirne sikovna a rada posloucha cteni pohadky. Mam neter o 14 dnu starsi. Ta ani neleze jeste. Neni spatna ale prosto neni extremene rychla. Nezajima ji jeste cteni a pohadky. Moje holcicka uz rika "Mama". Ta druha ne. O kolik byste sazeli, ze moje holcicka bude rozumne uspet v skole? No, ale ta moje holcicka je osvojena romska holcicka. Skutecne. Neni to vymysleni pro tento ucel. Spi ted vedle mne. A ted kolik sazite, ze bude uspet? (A pro ferovy porovnani ta moje prumerna neter je cista bila a blondata.)
Chcete byt furt pro smich na zapade? Chtete aby Ceska republika byla furt ekonomicky na tom hure nez Nemecko? Pokud, ano, navod zni: Dale udrzujte skupina obyvatel v nezamestnanosti, nevzdelanosti a bide. Dale diskriminujte a dale plivte na nevinne deti. Probudte se proboha! Jste soucast moderni Evropy nebo stredoveku?
Předchozí