| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kopřivo, přiznám se, že si až tak nemyslím jaká je to finanční úspora - myslím tím látkovky kontra jednorázovky... Dost jsem o tom přemýšlela, nechci tu vůbec zpochybňovat že miminku je asi v látce líp, stejně tak to, že jednorázovky jsou zátěž pro životní prostředí, ale jsou zase rychlý atd.

Ale, co jsem tak koukala na jednorázovky, nevím nevím jak to je s úsporou - kolik jsi dala za základní výbavu? Ty svrchňáčky mi přijdou strašlivě drahý a když to tak vezmu, kolik jich potřebuješ na začátku, když mimino opravdu přebaluješ 12x denně, to přece finančně musí být docela pálka?

Nechci se nijak hádat, jen by mě opravdu zajímalo to cenové srovnnání...

Já to můžu, abych byla objektivní, spočítat na jednorázovkách. Tak tedy, počítáme 3kč za plenu (newborny stojí míň, ty větší nad 9 kilo zase víc, ale ty jsem třeba u styrší dcery používala cca 4 měsíce jen).
Řekněme že první 2 měsíce miminko přebalujeme aspoň 12x denně, já to tak dělala teda, takže to je za první 2 měsíce spotřeba 2196,-Kč (počítala jsem 61 dnů).
No a potom zbývající dva roky (dcera byla kompletně i na noc bez plen cca 14 dní před 2 narozeninami), spotřeba řekněme 6 plen denně (i když od 18 měsíců jsme je měli jen jako "pojistku, takže byla třeba jedna na den) to je 669 dní, tedy 12 042Kč.
Zaokrouhleme, řekněme 15 000,-Kč za dva roky na jadnorázovkách.

Zkusíte to někdo spočítat s látkovkama prosím?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.