Přidat odpověď
Uprimne zalezi na okolnostech, jestli latkovani vyjde draz nebo levneji. Kdyz si vezmu zdravotni hledisko, LEPE vychazeji latkovky. I kdybych vedela, ze latkovky vychazeji 10x draz nez jednorazovky, ale jednoznacne jsou pro dite lepsi, nemela bych nad cim premyslet. Ja ale urcite dam za latkovani vyrazne mene nez bych dala za jednorazove plenky.
Jak tady nekdo psal, peru s nasim oblecenim, ktere bych prala tak jako tak, takze mi prijde scestne pocitat zvlast opotrebeni pracky, vodu a elektrinu jen za plinky. Vetsinou peru pro celou rodinu dve pracky jednou za 3 dny (svetle a tmave) plus jednou za 2-3 tydny lozni pradlo, plenky davam ke svetlemu nebo loznimu pradlu, svrchnaky k cemukoliv. Nikdy jsem neprala zvlast miminci a nase veci, nekupovala jsem detsky prasek.
Nejcasteji pouzivam obycejne latkove plenky, tech specialnich mam jen par. Ctvercovky mam jeste po nas, za ty jsem nedala ani korunu. Za zbytek jsem zaplatila cca 6000kc - pocitano za dva roky. Dobre, mozna jeste k tomu tri zlucova mydla (kupovala bych tak jako tak na fleky u detskeho obleceni) a kyblik na pouzite plenky (150kc). V lete uschnulo vsechno behem jednoho dne, v zime u topeni taky. Na jare a na podzim mi neschnulo nic vic jak 24 hodin.
Kdybych pocitala se sumou 500kc mesicne na jednorazovky, tak nasi rodine vyjdou drakrat draz nez latkovky (nase dite plne preslo na zachod ve 2 letech).
Předchozí