Překvapuje mě, výrok pana ministra, nebo je taky na lolitky?zajímalo by mě, jestli si také uvědomil, že tím může vzniknout úplně jiná věc.Kdo nám například ochrání děti před nechtěným stykem s nechtěnou osobou, ono to už vlastně od čtrnácti není přestupek(např. dívka se nechá ukecat od muže a nakonec zjistí, že ji měl jen jako lolitku).Kdo zaručí, že dívky v tomto věku budou vědět jak se chránit před otěhotněním, sice existuje sexuální osvěta, ale tak nějak si nedokážu představit, že by má dnes již skoro čtrnáctiletá dcera šla do obchodu a koupila si kondom, nebo šla k lékaři na gynekologii, žádat o antikoncepci, která je samozřejmě provázena dost nepříjemnou prohlídkou.Asi nevím jak by to mé pubertální dítko bralo.Ale je tu jiná věc , podle mne se sexuální hranice posunovat nemusí, zneužijí toho naopak jen dospělí lidé, kteří mají již v jejich věku rozumu dost, ale odpovědnost jako je trestný čin krádeže a ublížení na zdraví či smrti, by samozřejmě snížení věku zasloužilo. Ale je to jen o výchově a komunikaci s dětmi či puberťáky.Rodiče, ne škola, ale rodiče by jim měli vštípit do jejich hlavinek, co je špatné, a kde je hranice, přes kterou nesmí jít.Je to na nás rodičích a ne o nějakém zpopularizovaném politikovi, o kterém začínám dostávat dojem,že to nemá v hlavě v pořádku.
Předchozí