Tak tedy ještě...mám dvě děti a ráda bych ještě třetí, ano, své děti miluji, ano, mám je ze svobodné vůle, kvůli sobě, nikoliv kvůli státu. Jsem divná? Jsem divná, že zbožňuju hladit si bříško, cítit pohyby, mazlit se s miminkem, kojit ho, poznávat, koukat se jak roste, mazlí se se mnou, říká mi maminko...jsem divná, že tu po sobě chci nechat něco víc než kariéru a dodělané projekty? Jsem divná, že svoje děti miluju a chci tu krásu a lásku zažívat znovu a znovu? Ne, já nikoho neodsuzuju a je mi úplně jedno, kdo kolik má a nebo nemá dětí, i když to, že se někdo rozhodne pro bezdětnost upřímě tedy nechápu. Ano, jsem z velké rodiny, možná mě to ovlivnilo, stejně jako Neomi to, že je z menší a méně početnější rodiny. Moje sestry mají po třech dětech, bratr dvě. Mít děti je to nejpřirozenější a nejkrásnější, co jsem poznala. Trochu nepřirozené mi přijde děti nemít. Vždyť pravý důvod, proč máme prsa, pochvu, vaječníky a dělohu je ten, abychom mohli plodit a kojit děti, je to přirozenost. Ale vy jste tímto vším úplně odbočili od toho, co měla na srdci zakladatelka, tudíž že by se stát mohl lépe starat o rodiny s dětmi, více je podporovat. S tím já souhlasím, byť mám děti zatím dvě. Já nechápu, že vy toto nechápete. Opakuji, že stát má zájem na vyšší porodnosti, proto by měl tyto rodiny motivovat, podporovat, samozřejmě že jsou lidé, kteří děti nechtějí a mít je nebudou, žádná motivace nepomůže, ale jsou lidé, kteří po dalším dítěti touží, ale jsou finančně znevýhodněni a toho se bojí. Jak by to tu vypadalo, kdyby tu byly jen ženy jako je Valkýra nebo Neomi? Tak bychom za chvilku vymřeli! Ne, já nemám děti, abychom nevymřeli, ale z lásky, nic hezčího než dětské přitulení jsem nezažila, a to jsem procestovala půlku světa, ale upřímné dětské lásce se nic nevyrovná!
Předchozí