Přidat odpověď
Vím, byla to reakce na mne. Já už šla včera spát. Já se sebou manipulovat nenechám, ani jsem doteď s manželem nemanipulovala. Říkat věci na rovinu dokážeme, i jsme si několikrát říkali, že to tak prostě budeme dělat, abychom potom nevybuchli. Jenže to se právě musím naučit já. Já totiž jsem cholerik a hned vybouchnu nebo nejednám a neříkám věci v klidu, ale hned podrážděně apod. To je ta asertivita, kterou se potřebuji naučit. to je ono. To jak jsem psala, že bych se ráda naučila věci zaonačit tak, že je vymyslel manžel, jsem myslela takhle - já něco vymyslela dříve a řekla manžovi. On na to nic. A za několik dní s tím přišel a myslel si, že na to přišel sám. Takoví jsou chlapi, téměř všichni. A manželství je o kompromisech.
Kdo je docela šílený manipulátor, tak to je tchyně. Ta mne zase včera fascinovala tím, jak zavolala manžovi a říkala mu, jestli jdeme na hrad, protože tam je jedna akce. Já už tedy předtím dětem říkala, že tam půjdeme, ale nevěděla o akci. Ona by nám nejraději organizovala i volný čas. To se mi nelíbí a tohle dělala, ještě jsme neměli děti.
Předchozí