Matky dvojčat? Rodičák jsem dostávala taky celou dobu jenom jeden, i když jsem na meteřské pečovávala o dvě a jednou i o tři děti naráz. Takže to sem vůbec netahám. Rodičák je na výživu matky, ne dětí. A jinak, matky dvojčat už své kluby mají, ne? A já nemám nic proti tomu, aby ho měly i samoživitelky, jelikož nepochybuji, že i ony překonávají mnohé potíže. Já se beru za to, co znám já, a co trápí klasické rodiny s více dětmi, a mnohé tyto rodiny by mne jistě doplnily o další věci.
Nepochybuji, že, jak tu kdosi napsal, to jsou potíže, které řeší každá žena(proč tedy jen žena? rodič, ne?) ale jaksi mu uniklo, že když pečuje o dětí více, má v různých situacích logicky méně časových možností, jak je k uspokojení trochu zkostnatělého systému vyřešit. Tedy tam, kde běžné dítě má omluvenku z rodinných důvodů třikrát za pololetí, může to v početnějších rodinách být víckrát. A přes těch pár společensky neúnosných pozdních příchodů do ZŠ z něj může vyrůst člověk,od kterého tatáž společnost dost dostane.je příznačné, že naše společnost si dítě zařadí podle termínu příchodu do školy a ne podle toho, co umí a jak se o vzdělání zajímá.
. Ještěže dřív rodiče nebyli pod takovým tlakem na precizní příchody a precizní zařazování se do procesu...., neměli bychom třeba Bedřicha Smetanu (byl v rodině ix-tým dítětem , ani Mendela, ani Freuda, ani Keplera amnoho dalších. Však co, dytˇ by nám to ani nevadilo, no ne? Nevlezli by se do auta 2+3 a rodiče by nestíhali (vydělat na větší auto a obhospodařit přitom dětičky, aby měli vše v penále a na hudebku dorazili za pět půl, jakož zákony kázaly nám).
Předchozí