Tak tenhle článek mne fakt baví, diskuse taky........ jen jsem nějak nepochopila o čem to celé je :o)
Rodiny se třemi dětmi považuji za zcela normální a že jich ve svém okolí mám hafo. Mezi známými máme i několik rodin s pěti dětmi. Nikoho z nich by ale asi nenapadlo dělat takový rozruch, protože:
- když plánovali počet dětí určitě tak nečinili s úmyslem zajistit důchodový a jiný systém (ačkoliv jinak máte pravdu, že více dětí v rodinách je hlavně z tohoto důvodu žádoucí) :o) to ovšem nic nemění na situaci, že si je ty rodiny s tímto záměrem "nepořizovali"
- pozdní příchod do školy se dá vždy omluvit a nezáleží tady na nějakém systému, ale na lidech - matka versus učitelka - když klapne toto není nutné mluvit o nějakém individuálním plánu. Současně tento problém nemusí mít jen tři a vícedětné rodiny, ale i matka samoživitelka s dvěma dětmi nebo rodina, kde je otec zaměstnaný jako "kamioňák" a doma bývá dva dny v týdnu (v lepším případě)
- větší náklady obecně - toto si musí zvážit každý sám, zda uživí a jakým způsobem, zda zbyde na kulturu nebo budou děti orientovat jinam - řečnická otázka "Proč nebojujete za matky dvojčat - berou jen jeden rodičák a jejich náklady jsou dvojnásobné - děti po sobě nemohou dědit věci, hračky, školní potřeby.......????"
- autosedačky zcela jistě zahraňují dětské životy - popíráte statistiky,
- matky tří a více dětí musí být velmi dobré manažerky, aby to vše zvládly - proto cestování v MHD, vlakem nebo autem nepovažuji za větší problém právě z osobních zkušeností. "Proč nešoupnout batole v MHD do nosítka a mimčo do kočárku, tak by Vám je dav nemohl strhnout pod kola..." Jinak souhlasím, že lidé jsou velmi bezohlední, ale právě proto jste matka, aby jste to předvídala - ne vše se samozřejmě dá vše předvídat - ale tohle je Váš příklad, tak jej používám,
- velmi si vážím všech bez rozdílu zda mají 0 - 12 dětí, pokud jsou slušní , pracovití a dělají něco pro jiné. Proč upřednostňovat nějakou skupinu, když zije ze svého vlastního rozhodnutí.
- a Vaše obhajoba názorů útokem na ostatní diskutující ..... k tomu není třeba se vyjadřovat, přijdete mi velmi zahořklá s tendencí posuzovat vše okolo sebe jako danné pro všechny rodiny se třemi a více dětmi. Přesto je v diskusi zřejmé, že ne všechny rodiny s tímto počtem dětí to tak mají.
Předchozí