Zajímavý článek, mnoho problémů rodin s více dětmi si člověk ani neuvědomí. Sama mám tři děti, ale ve věku 18let, 14 let a 2,5roku.
- bod 1- nedostala jsem dítě do MŠ, prtože v našem městě se tříletí neberou, 4letí pokud věnujete sponzorský dar (to mě dost naštvalo). s p. učitelkou je potřeba se domluvit a vysvětlit situaci - rozumná pochopí, od nerozumné raději dítě ze třídy pryč, než stačí nadělat hodně škody (nerozumná např. nepochopí, že dyslektik píše úkol 60min, oprati zdravému dítěti, které ho píše 15min, ale úkol nezkrátí)
- bod 2 - pracuji naštěstí v rodinné firmě, takže se na nástupu zpět do práce
domluvím, jinde ale zcela jistě argument, že nemám školku neobstojí.
- bod 3 - autosedačku díky starším dětem potřebujeme jen 1, MHD u nás funguje, ale dostat se do autobusu s kočárem je záležitost na 4-5 spojů.
Vstupné kamkoli starším dětem platíme plné, taktéž např. letenky na dovolenou (žádná množstevní sleva), takže za kulturou chodíme, když jsou vstupy zdarma, do divadla jen s nejmladším (starší jsdou raději do kina)a na dovolenou jezdíme autem.
Na dovolené se těžko starším dětem vysvětluje, že my na výlet lodí nepojedeme (zatímco kamarádi s rodiči ano), protože je nás moc.
Předchozí