| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Patálie s dětskými hřišti

Je normální, že ve Francii jde máma po třech měsících mateřské do práce. Ve městě může dát dítě do jeslí, ale většinou má hlídací tetu i třeba víc dětí dohromady. Tady v naší oblasti je ale veliká nezaměstnanost, takže hodně lidí je doma a rodí jedno dítě za druhým kvůli dávkám a daňovým úlevám. I tak je dávají od dvou let do školky. Školku od dvou máme, protože nemáme ve městě jesle. Dvouleťáky ale paní ředitelka pokud mají mámu doma vidí ráda ve školce jen do oběda. Ač se to na české poměry zdá hrozné, není to tak zlé, protože je normální dvě hodiny přes oběd si brát dítě domů. (Můžeš je nechat v kantýně jako to dělám teď já, ale obyčejně to Francouz neudělá - já to dělám, proto, že mi kluk nechce pořádně jíst a v kolektivu jí skoro všechno. - ze 30 ve třídě jich do kantýny chodí 5)Lidé jezdí ze zaměstnání také většinou domů. Vlastně už pomalu začínám vidět i výhody. Máma sice chodí do zaměstnání, ale čas s dítětem je vážně pro dítě, protože tady se opravdu nevyváří jako v Česku. Je to trochu princip školka vychovává a ty si dítě "užíváš". Co jsem postřehla, jsou mnohem vřelejší rodinné vztahy a vazby jsou mnohem pevnější než u nás. Co mi vyrazilo loni dech při zápisu do školky, že neměli žádné požadavky. Děti mohly mít plínky, dudlíky, mohly plakat a neumět jíst sami prostě mohly být dětmi. Paní ředitelka se naší otázce, zda se musí umět sám obléknout strašně divila. Přeci proto jde do školky, aby se to naučil...(Bez plínky šel jediný a do 14 dnů bez ní byli všichni.)Je to prostě jinak. V něčem lepší v něčem horší. Každé má své.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.