| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kojení - životní nutnost nebo možnost?

Bohužel jsem taky jedna z těch, co se nerozkojila, už v porodnici jsme měli problém s přisátím, cpali mi klobouček, pak byla malá na fototerapii, tam jí museli občas dát dudlík. Technika kojení správná, jen malá neuměla z prsu pít, a jak byla hladová, většinou mi rozkousala bradavky do krve, že krev byla všude po posteli. Ona jak nesála, mlíčko nebylo, ale to jsem nevěděla, když jsem viděla, jak hodinu, někdy i déle "saje". Po návratu z nemocnice jsme měli 14 dní doma řvoucí dítě, já myslela, jak jí dávám spoustu mlíčka a na váze jsme zjistili, že nepřibírá. Začali jsme dokrmovat a jeli koupit el. odsavačku. To už jsem měla na drátě laktační poradkyni, týden jsem odsávala mléko po hodině, trochu se vytvořilo, krmila jsem asi 14 dní injekční stříkačkou s fingertipem a na střídačku jsem jí zkoušela dávat prso. Problémy s přisátím nezmizely, ona to prostě neumí, teď po měsíci jsem jí dala lahev s větším průtokem, protože neumí pít ani z té novorozenecké savičky. Po mém mléku má hlad každé 2 hodiny, po UM každé 4 hodiny, v noci spí dlouho, je spokojená! S lahvičkama mám stejně práci, tak už jí i to UM dělám a přestala jsem řešit svoje kojení. Musím ale říct, že je to krásný pocit, ten kontakt s dcerou mi chybí a bude mě to asi pořád mrzet, ale nerozkojila jsem se a bohužel nemám ani tolik času, abych trávila půl dne odsáváním mléka, kdy si prso musím bolestivě mačkat, aby něco teklo. Radši ten čas strávím s miminkem venku nebo jen tak v posteli. Vzdala jsem to a dalším důvodem bylo to, že mám sama problém s výživou a dalo by se říct, že jím z 90% mléčné výrobky a to pro ni není vůbec dobré. Když jsem "kojila"(odsávala), nejedla jsem skoro nic, byla jsem unavená, vyčerpaná, neschopná si nachystat jídlo a hlavně jsem neměla k jídlu chuť, nervy pracovaly. Myslela jsem si, že kojení je "sranda", ale po měsíci snažení o něco nemožného vím, že to není jen tak. Kojící mamky obdivuju a závidím jim, ale nejsem dokonalá abych mohla mít všechno. K pomoci laktační poradkyně můžu říct jen veliké díky za podporu a za rady!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.