Přidat odpověď
Tak v první řadě nejsem malé dítě a netrpím na vysoké horečky "jen tak", třeba mladší syn je má i z psychického rozrušení bez jakýchkoli fyzických příznaků, a tam je blbost dávat léky. Kromě toho se řídím tím jak mi je, někdy "umírám" při 37,5, někdy to dotáhnu na mnohem vyšší teplotu a jsem v pohodě- jenže já sama u sebe většinou poznám co je na ATB a co ne, takže někdy jedu k doktorovi s 37,1 a mám ATB a někdy nejdu nikam ani s horečkou. Jinak posledně kdy jsem měla horečku jsem měla hodně přs 39, vzala si Paralen, na chvíli mi bylo líp nicméně za pár hodin se horečka vrátila a měla jsem přes 40 a myslela že chcípnu a bylo mi 100krát hůř, horečka ještě vyšší a doprovázená už halucinacemi, takže tenhle povznášející zážitek nemusím nutně zprostředkovat svým dětem (nakonec z toho byl akutní zánět močáku a zabraly až ATB třetí den, do té doby jsem prostě měla horečky ke 40 a paralen bojkotovala po předchozí zkušenosti- opravdu mám sama zkušenost s tím že tyhle výkyvy teplot tj. srážení a po pár hodinách znovu horečka jsou drsnější zážitek než horečka samotná).
Jinak se řídím objektivním stavem dětí, někdy dám Nurofen i když má horečku kolem 38 nicméně vidím že ho něco bolí a evidentně trpí, když mu nic moc není jako dnes jen hoří nedávám nic a čekám na vývoj situace. Vsadím se že ráno bude mít maximálně zvýšenou teplotu, zítra večer baj voko 38 a v pátek bude naprosto OK.
Předchozí