| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Doma to řešíme už od minulého školního roku a začínáme být z toho dost nervozní.
Uvítala bych rady, případně tipy na konkrétní školy (klidně v celé ČR), internátu se nebráníme, syn by ho asi i uvítal. Máte - li nějaké zkušenosti se školami - kam ano a kam určitě ne, budu moc ráda. Díky.

Teď tedy popíšu, proč je to tak těžké rozhodování. Studijní typ není, takže gympl vůbec ne, to by musel na VŠ, a to se obávám, že nepůjde. Matika mu nejde a technické předměty taky ne, takže průmyslovky a obchodka taky nepřipadají v úvahu. Šikovný na ruce není, má dyspraxii, ještě zkříženou lateralitu, takže to je problém, čili ani stříhat ani opravovat něco nebo vyrábět vůbec ne. NO a co teď s ním.... Nehledám výmluvy, proč to a nebo tamto nejde, jen se to snažím vidět střízlivě. Je dobrý na jazyky, jenže nějaký cestovní ruch nebo tak - bude pak mít uplatnění? Asi moc ne. Zkoušela jsem ho překecat, ať jde na zdrávku, že se tam jako kluk určitě dostane, a že pak bude mít uplatnění. Bez práce určitě nebude, i když to nebude kdovíco, tak ale má možnost (nebo i nutnost) dalšího vzdělávání a dobře se uplatní v cizině, kdyby chtěl jet třeba na zkušenou do Anglie.(Žije tam jeho otec. Možná to je zcestný názor, ale nic rozumějšího mě nenapadlo. Já vím, že to ve zdravotnictví není žádný med, ale něco dělat musí a on je dost altruisticky zaměřený, má sociální cítění... Vlastně mě na tu myšlenku přivedla v létě kamarádka, kdy jsme se o synovi bavily a ona říkala, jak kouká, že je sociálně vyspělý, že jí sám odnesl z obchodu nákup, aniž by ho požádala. Máme tam sousedovic kluka, ten je podobný typ, udělal střední zdrávku, pak VŠ Bc. a dělá na Jip nebo u záchranky, teď už nevím, a prý je moc spokojený. Myslíte, že to je úlet, co jsem navrhla?
Našli jsme na netu nějakou školu v Roudnici n. Labem, kde je maturitní obor Sociální péče - pečovatelská činnost, tak to ho nadchlo podstatně více. Tak uvidíme, sháním více info.

Máte nějaké nápady a rady, kam s ním?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.