| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Verü - nemám čas číst včechny píspěvky, které tu jsou, ale tvoje "otázka" mne nadzvedla, a já jsem neodolala a musím odpovědět.
Nesnáším totiž větu, že muž doma pomáhá/nepomáhá ženě. Už z tohoto dotazu totiž jasně čiší to, že je žena přesvědčena, že je ta domácnost "její starost" a muž má jen pomáhat.
Domácnost je přece naše společná a pokud oba chodíme do práce, tak je i práce doma naše společná. Takže bych to viděla tak, že byslte si jako dva rovnocení dospělí lidé měli sednout a pobavit se o tom, jakým způsobem se budete na práci v domácnosti podílet.... PODÍLET - ne on tobě pomáhat!!!!
A tvoje chyba je, že manželovi připomínáš jako malýmu harantovi, že má vynést koš a pak, jako nedůsledná matka, když dítě neudělá svou práci jde a udělá ji za něho - čímž ho prostě nemůže vychovat - tak i ty jdeš a ten koš nakonec vyneseš.
Přísahám, že kdyby mělo okolo koše stát 5 igelitek s odpadky, tak pokud tuto činnost akceptoval muž jako svůj úkol, já bych mu to ani nepřipoměla, ani neudělala za něho.
A myslím si, že vím o čem mluvím, neboť jsem s mužem 28 let a na počátku našeho vztahu byl naprosto domácími pracemi netknutý jedináček. Za dobu našeho manželství se už vystřídaly nejrůznější "modely". Já na MD a on v práci - většina práce byla na mně a mně to tak přišlo OK. Pak on na RD a já podnikala - většinu věcí doma zvládal on a zase nám to tak přišlo v pohodě. Pak já v nové práci, kdy jsem dojížděla a on podnikal - doma jsme se o práci dělili, v týdnu byla spíše na něho a víkendech zase více moje. Pak jsem z ničeho nic ochrnula a marodila 2 roky - zvládal domácnost naprosto v pohodě, ještě se staral o mne. Pak já byla bez práce, on pracoval - většina věcí doma logicky přešla na mne. Pak jsme dělali oba a tedy i o domácnost se dělili. Teď je model opačný - bez práce je od května on, já pracuji na 2 úvazky - doma se téměř o nic nestarám.....
Prostě jsme dva dospělí a rovnoprávní lidé a nevím, proč by měl jedne padat na hubu a druhý se válet (to e raději o práci podělíma a pak se válíme spolu, ne?)
Simča

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.