Nevím, jestli poradím, ale... můj tatínek doma moc nepomáhal, - možná můžu říct vůbec. Maminka lítala z práce do práce domácí; vařila nám na druhý den, prala, uklízela -nejvíc mě coby dítě štvalo, že táta dojedl a nechal ležet talíř na stole a čekal až si někdo všimne, že dojedl a donesl mu druhé- sám zadek od stolu nezvedl; stejně tak když dojedl musel po něm někdo talíř ze stolu uklidit
... sama moje maminka mnohdy přiznávala či vzpomínala, jak krátce po svatbě náš tatínek vařil, žehlil a ona postupně zastávala všechno sama, jak jí zpočátku oslňovala jeho chvála, jak má schopnou a šikovnou ženu... jenže postupně si uvědomila, že náš táta přišel z práce, naobědval se a lehnul na kanape s novinama a vychrapoval, pak se přesunul k TV... jen na jaře, létě a na podzim se teda věnoval více méně skoro plně zahradě, ale zimu vpodstatě prolenošil narozdíl od mojí maminky, která měla práci celoročně a často měla nervy na pochodu, jenže jak si tátu naučila, tak ho měla
Když jsem se vdala já, tak mě začala moje maminka peskovat, že bych měla manžovi nosit na stůl a odnášet... tak jsem ji rychle upozornila, že nehodlám manželovi poskytovat stejný nadluxusní servis a hotovo. Můj táta raději dělal, že neslyší
Manža si uklízí svoje věci, když je třeba pomůže i s úklidem domácnosti. O víkendech tak z poloviny vaří on, chystá se mnou na střídačku snídaně, večeře. Já jakožto na RD, uklízím byt a starám se praní, žehlení (nežehlím skoro nic, až na vyjímky) a velké nákupy taky realizujeme ve dvou
Myslím, že po "x" letech už zaběhané praxe, že manželka maká za dva se bude náprava realizovat docela ztěžka
Nicméně držím palečky, aby se zadařilo situaci vyladit