| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

V poradně se řeší problém manželství, soužití. Má to význam, když OBA vidí problém, ne že ten druhý má problém a já ne - ať si ho vyřeší a mě z toho vynechá. Když ho OBA chtějí řešit, i když to neznamená, že by od obou měl nutně vyjít ten impuls, většinou jde do poradny jen jeden, zpravidla žena a ten druhý se potom přidá. I tak každý nejdřív většinou vidí problém jen u druhého. Ale v případě Rybany to vidím dost jednostranně. V poradně jsou také psychologové, taky vám ukážou pohled z druhé strany, ale když chce jenom jeden, tak s tím druhým nikdo nehne. Na to člověk taky musí být trochu vyspělý a hlavně musí chtít s tím partnerem žít jako s partnerem, to manžel Rybany evidentně nechce, ten ji chce jenom potápět. To už bych šla raději do nějaké párové terapie, ale to taky musí chtít oba.

Pokud sama vyhledáš psychologa, pracuje pouze s tebou. Neznamená to, že jsi blázen, prostě máš jenom problém a nevíš, kudy z něj. Psycholog ho za tebe nevyřeší, ale pomůže ti se v něm nějak zorientovat, abys mohla lépe a rychleji najít tu správnou cestu ven. Ale někdy je to práce na roky, bohužel. Ale může stačit taky jenom pár konzultací a člověk získá potřebný nadhled a "najednou" je mu všechno jasné. Já potřebovala ty roky, nebylo to vůbec příjemné, ale stálo to za to a lituju jenom toho, že jsem tam nešla dřív a pořád si říkala, že to nějak zvládnu. Já se cítila podobně jako Rybana, pořád jsem vysvětlovala, proč dělám zrovna tohle, zrovna takhle a zrovna teď, až jsem začala sama sebe kontrolovat, jestli dělám věci tak, jak by si je představoval můj manžel a to je cesta ke dnu, ztrácíš sama sebe a manželství šlo stejně do kytek, špatné řešení. Musela jsem k psychologovi, abych se zase našla. Člověk se do toho zamotá, ani neví jak, viz diskuze o domácím násilí. Když to člověk nezažije, těžko to chápe, myslí si, že se mu to nemůže nikdy stát. Takhle to vidím já, někdo může mít jinou zkušenost, já mám tu svoji a to co píše Rybana, mi ji připomělo, jen bych řekla, že je na tom daleko hůř - co se manžela týká. Myslím, že by jí pomohlo to probrat s odborníkem a vůbec to nemusí být na roky.

A ještě, ten druhý z partnerů, který problém nechce řešit ještě většinou obviní terapeuta z toho, že jim chce rozvrátit manželství, ale to bohužel i v poradně, i u psychologa. Rybaně to může pěkně omlátit o hlavu, i když tam bude chodit jenom sama. Je to těžké.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.